hyvinvointi meditointi

Päivän tutkitusti palauttavin 15min – meditoimalla (#27)

Elin pitkään harhakuvitelmassa, että tehokkuus syntyy pelkästä puurtamisesta ilman palautumista.

Lyhyellä aikavälillä tämä voi toimia, mutta pitkittyessään käy kuten minulle muutama vuosi sitten – eli kuuppa ja lopulta keho alkavat sanoa sopimustaan irti. 🤯

Kun mieleni kävi jatkuvasti ylikierroksilla ja tarvitsin uusia keinoja stressin hallintaan, niin päädyin kokeilemaan kaikkea mahdollista aina mehupaastosta akupunktioon.

Tämä saattoi lopulta olla onnenpotku, sillä jouduin pakon edessä opettelemaan paljon hyödyllisiä tapoja, joista on iloa minulle vielä lopun elämääni.

Opettelemistani tavoista ehkä kaikkein hyödyllisin on ollut säännöllinen meditointi. Pian aloitettuani meditoinnin huomasin, että opit alkoivat tehota ja pystyin rauhoittamaan mieleni jo lyhyellä 5-10 min päivittäisellä harjoituksella.

Pari vuotta sitten mittasin kehoni palautumista antureilla muutaman päivän ajan Firstbeat-teknologiaa käyttäen. Yllätyksekseni vartin meditointi keskellä kiireistä päivää näkyi mielen rauhoittumisen lisäksi välittömästi myös fyysisessä kehossa koko valveillaoloajan palauttavimpana aikana.

Ainakin minun on hankala keksiä mitään muuta näin tehokasta keinoa pitää mieli vireänä ja selkeänä ajasta tai paikasta riippumatta.

Jos nyt tuntuu siltä, että myös sinusta olisi kiva päästä takaisin kuskin paikalle oman mielesi kanssa, niin tässä muutama oiva (ja vielä ilmainen) appi avuksi meditointiin:

  1. Calm app: helppo ja suoraviivainen appi meditoinnin aloittamiseen erityisesti vasta-alkajille. Ilmainen versio riittää hyvin (itse käytin sitä parin vuoden ajan), mutta halutessasi voit päivittää myös täyteen versioon muutamalla kympillä.
  2. Insight timer app: Valtava valikoima erilaisia meditaatioita saatavilla maksutta eri opettajilta. Loputon vaihtoehtojen lukumäärä saattaa tuntua alkuun jopa liialliselta – varsinkin jos olet vasta aloittamassa meditointia.
  3. Bell of mindfulness (nettiselaimen lisäosa): Jos haluat automaattisen ulkopuolisen muistutuksen palata tähän hetkeen mielen ja ajatusten syövereistä, niin tämä on sinua varten. Asenna vain pieni lisäosa selaimeesi (toimii mm. Chromella ja Firefoxilla), niin saat esimerkiksi joka 15 min tai 30 min automaattisesti muistutuksen hengittää syvään ja palauttaa itsesi takaisin tähän hetkeen.

Toivottavasti nämä auttavat myös sinua tuntemaan olosi keskittyneemmäksi ja levollisemmaksi arjen tohinan keskellä!

Lisää helppoja vinkkejä sekä mielen että kehon hyvään oloon löytyy täältä aiemmasta blogistani. 😇

JAA SOMESSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä lähde tyhjin käsin!

Tilaa Airbnb-majoittajan pikaopas - ilmaiseksi!

Olet melkein valmis, täytä vain alla oleva kenttä

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla Airbnb-vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kenelle lähetämme ilmaiset vinkit?

Täytä kenttä niin olet valmis!

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

 

Vieritä ylös