Helpot vinkit kesäiseen hyvään oloon (#25)

Kesä on erinomaista aikaa pysähtyä ja vähentää mieltä ja kehoa kuormittavaa jatkuvaa informaatiotulvaa.

Kun olin pari vuotta sitten burnout-tilassa, niin kirjoitin 5 helppoa vinkkiä kesäiseen hyvään oloon, joita itse käytin olotilani rauhoittamiseen. Näin kesälomakauden alkaessa oli hyvä hetki kaivaa ajankohtaiset vinkit taas naftaliinista.

Hetkellisen tauon ja etäisyyden ottaminen arjen suorittamiseen luo tilaa nähdä uusia vaihtoehtoja ja selventää itsellesi, mitä oikeasti haluat elämältäsi.

Alla 5 käytännönläheistä ja tutkitusti toimivaa vinkkiä, joita voin suositella siis myös omasta kokemuksestani. 🙂

1. Nauti puhtaasta ulkoilmasta ja kesäisen kauniista luonnosta

Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta on silti erikseen aina mainitsemisen arvoinen. Jo lyhyt luonnossa oleilu laskee verenpainetta, alentaa stressitasoja ja kohentaa mielialaa. Puhtaan ulkoilman hengittäminen tekee hyvää niin keuhkoillesi kuin koko kropallekin.

2. Syö luonnon antimia

Mustikat, puolukat, metsämansikat, sienet ja muut metsän antimet ovat lähi- ja luomuruokaa parhaimmillaan ilman mitään lisäaineita, sekä sisältävät tuoreina vielä kaikki parhaat ravintoaineet hyvinvointiasi tukemaan.

3. Älä tee mitään / ole hiljaa paikoillasi

Sulje silmät ja istu vaikka puistossa, kalliolla tai kannon nokkaan. Vaikka mieli saattaa vastustella ”mitään tekemättömyyttä”, niin nyt on paras aika vuodesta vain olla ja nauttia hetkestä.

4. Kävele paljain jaloin

Varsinkin kaupungissa asuville tämä toi voi tuntua kummalliselta alkuun, mutta sisältää lukemattomia hyötyjä mm. maadoittaa kehoa, hieroo mukavasti jalkapohjan akupisteitä ja saa mielen keskittymään hetkeen, kun joutuu katsomaan mihin jalallaan astuu.

5. Opettele sanomaan ei

Mutta kun ”täytyy” sukuloida, nähdä kavereita, lenkkeillä, siivota, mökkeillä, lukea kirjoja, katsoa netflixiä ja tehdä kaikkea jännää mihin muulloin ei ole aikaa… entä jos jättäisitkin kalenterin täyttämättä äärimmilleen ja tekisit tilaa mennä ihan fiilispohjalta?

Nämä ovat pieniä asioita, joista mielen ja kehon rentous saattaisivat kiittää sinua. Bonuksena uusia kiinnostavia ideoita saattaa alkaa virrata mieleesi.

Leppoisia ja rentouttavia kesäpäiviä! ☀️

 

Ps. Jos levollisempi olotila kiinnostaa, niin tästä blogista löydät tutkitusti tehokkaimman  työkalun mielen rauhoittamiseen kaiken ulkoa tuleva kohinan keskellä.

JAA SOMESSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä lähde tyhjin käsin!

Tilaa Airbnb-majoittajan pikaopas - ilmaiseksi!

Olet melkein valmis, täytä vain alla oleva kenttä

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla Airbnb-vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kenelle lähetämme ilmaiset vinkit?

Täytä kenttä niin olet valmis!

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

 

Vieritä ylös