Näin otat helposti parempia kuvia – ja kasvatat vuokratuloja (#28)

Kuvat, kuvat ja kuvat. Kuvat ovat tärkein yksittäinen osa Airbnb-vuokrailmoitustasi eikä niiden merkitystä voi liiaksi korostaa.

Ne ovat ensimmäinen asia, johon majoituksen etsijä kiinnittää luonnostaan huomiota selatessaan eri majoitusvaihtoehtoja.

Myös pitkäaikaisvuokrauksessa ja asunnon myymisessä kuvat ovat kriittinen osa ilmoitusta ja oikean fiiliksen luomista, mutta lyhytaikaisvuokrauksessa niiden vaikutus korostuu eksponentiaalisesti (kuten oheisesta Airbnb:n alkuvuosien tarinastakin voi todeta).

Paremmilla kuvilla saat yksinkertaisesti enemmän varauksia ja sitä kautta parempaa vuokratuottoa.

1. Hyvät kuvat räjäyttivät Airbnb:n suosion kasvuun

airbnb kuvat vuokraus

Vuonna 2009 Airbnb oli vielä pieni toimija majoituspaikkojen välittämisessä ja toimi pääasiassa New Yorkissa.

Kun yrityksen perustajat kävivät tuolloin läpi palveluun listattuja ilmoituksia, he kiinnittivät huomiota ilmoitusten pimeisiin ja huonolaatuisiin kuviin, jotka eivät millään tavalla lisänneet majoituksen etsijöiden innostusta vuokrata majapaikkaa palvelun kautta.

Korjatakseen tilanteen he päättivät käydä itse kuvaamassa asunnoista uudet kuvat kunnollisilla järjestelmäkameroilla (siihen aikaan kännykkäkamerat olivat vielä melko alkeellisia).

Hyvien kuvien vaikutus kohteiden vuokrausmääriin ja koko palvelun suosion kasvuun oli lopulta niin merkittävää, että Airbnb teki kuvauspalvelustaan osan globaalia toimintamalliaan.

Omissa kohteissani Helsingissä on käynyt 4 kertaa Airbnb:n kuvaajaa ilmaiseksi, ja nykyään voin tilata halutessani uuteen kohteeseen heidän kuvaajansa suoraan Airbnb:n sivuston kautta kohtuullista korvausta vastaan.

Silti yllättävän suuri osa aktiivimajoittajienkin kuvista kaipaisi joko hienosäätöä tai kokonaan uudelleen ottamista. Tämän olen huomannut useasti mm. antaessani Airbnb-verkkokurssini osallistujille palautetta ja kehitysideoita heidän Airbnb-kohteistaan.

Tämän vuoksi kirjoitin Airbnb-kirjaani tarkat ohjeet kohteen kuviin liittyen. Päätin jakaa oheisen check-listan kirjasta myös teille blogini seuraajille, jotta teidän ei tarvitse keksiä pyörää uudellaan. 🙂

2. Ennen kuvien ottamista

Ennen kuvien ottamista siivoa asunto, laita paikat järjestykseen ja ylimääräiset tavarat pois näkyvistä.

Tämän jälkeen asunnosta kannattaa tehdä kutsuvan ja houkuttelevan näköinen potentiaalisille vuokralaisille – hyvä tapa on miettiä, miten valmistelisit asunnon ensimmäisiä vieraita varten.

Kuvien tehtävänä on sekä esitellä tilasi houkuttelevasti, että auttaa luomaan vieraillesi odotukset majoittumisesta kohteessasi ennen varauksen tekemistä. Kun asunto on siistitty ja aseteltu tiptop-kuntoon, on aika ottaa asunnosta sen parhaat puolet esiin tuovat kuvat.

Otin ensimmäisistä Airbnb-kohteistani vielä itse kuvat, mutta pian Airbnb tarjosi minulle ilmaisen ammattilaisen kuvaamaan kohteeni, joten tartuin tarjoukseen. Kun näin erot ammattilaisen ja itse ottamieni kuvien välillä, niin päätin antaa jatkossakin ammattilaisen hoitaa asuntojemme kuvauksen.

3. Check-lista kuvien ottamista varten

kuvat airbnb asunto vuokr

Tämän tarkistuslistan avulla pystyt välttämään yleisimmät kuviin liittyvät kömmähdykset:

 1. Aloita itse. Ota kuvat heti omalla kamerallasi, jotta pääset alkuun ja aloittamaan vuokrauksen.
 2. Ammattikuvaaja. Tilaa kiinteistökuvauksiin erikoistunut ammattikuvaaja (tai Airbnb:n kuvaaja, jos palvelu on tarjolla alueellasi). Kuvaus maksaa yleensä n. 150 euroa, mutta tuottaa moninkertaisesti lisääntyneinä varausmäärinä.
 3. Siisteys. Siisti kaikki tilat ja poista ylimääräiset tavarat kuvista. Verhot auki. Tasot pyyhittyinä. Tyynyt, viltit, peitot ja vastaavat kutsuvasti aseteltuina. Vessanpytyn kansi alhaalla.
 4. Valaistus. Kuvaa päiväsaikaan niin, että tila näyttää valoisalta ja siistiltä. Parhaat kuvat saa yleensä epäsuorassa luonnonvalossa, kun aurinko ei paista suoraan ikkunasta sisään.
 5. Vaakataso. Ota kuvat vaakaan, koska ne näyttävät parhailta Airbnb:n palvelussa. Vältä pystykuvia tai alaviistoon kuvaamista.
 6. Kuvaa nurkasta. Tai ota muutama askel taaksepäin lisätäksesi syvyysvaikutelmaa ja perspektiiviä kuviin.
 7. Sisätilat. Kuvaa kaikki tilat, joita vieraalla on käytössään.
 8. Ulkopuoli ja lähialue. Kuvat rakennuksen ulkopuolelta ja naapurustosta sekä lähialueen nähtävyyksistä/palveluista auttavat ymmärtämään, minkälainen alue on kyseessä.
 9. Yksityiskohdat. Uniikit mukavuudet lisäävät luonnetta kohteeseesi, joten kuvaa kohteesi yksityiskohdat kuten takka, taideteos tai puumaja.
 10. Käsittele/editoi. Muokkaa tarvittaessa kuvia rajaamalla, suoristamalla, säätämällä valaistusta tai kontrastia.
 11. Kuvan otsikko. Kirjoita kuvan yhteyteen Airbnb:ssä, mitä kuvassa näkyy. Muista, että majoituksen etsijä ei tunne tilaasi entuudestaan.
 12. Ryhmittely. Ryhmittele kuvat järjestykseen esimerkiksi ensin sisätilat, sitten rakennuksen ulkopuoli ja lähialue.
 13. Sopiva määrä. Yleensä 10–20 kuvaa on tarpeeksi tavallisesta kahden huoneen asunnosta, joten keskity kuvissa olennaiseen ja karsi tarpeettomat kuvat.
 14. Tarkista ilmoitus. Avaa ilmoituksesi sekä kännykällä että tietokoneella varmistaaksesi, että kuvat näkyvät ilmoituksessasi järkevästi ja luovat hyvän kokonaisvaikutelman majoituksen etsijälle – näytön koosta riippumatta.

Näillä neuvoilla myös kaltaiseni amatööri-kuvaaja on päässyt alkuun ja onnistunut ottamaan itse toimivia kuvia asunnoistani.

Jos tilaat ammattikuvaajan paikalle, niin listan vinkit auttavat myös häntä ikuistamaan kohteesi parhaalla mahdollisella tavalla, joten ne kannattaa pitää mielessä molemmissa tapauksissa.

Kumpi kuvista saisi sinut innostumaan kohteen varaamiseen?

4. Mistä löytää hyvä kiinteistökuvaaja?

Jos Airbnb ei tarjoa kuvauspalvelua alueellasi, niin hyviä Suomessa toimivia kiinteistökuvauksiin erikoistuneita yrityksiä ovat mm. Unrealer (itse käytän tätä) ja Zentuvo.

Tarvittaessa kuvaajan voi löytää myös alueella toimivalta kiinteistönvälittäjältä kysymällä – sillä oletuksella toki, että hänen myymissään kohteissa on käytetty hyvännäköisiä kuvia (mikä ei ole itsestäänselvyys). 🙂

JAA SOMESSA

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Älä lähde tyhjin käsin!

Tilaa Airbnb-majoittajan pikaopas - ilmaiseksi!

Olet melkein valmis, täytä vain alla oleva kenttä

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla Airbnb-vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kenelle lähetämme ilmaiset vinkit?

Täytä kenttä niin olet valmis!

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

 

Vieritä ylös