airbnb vuokratulot asunto sijoitus tulot

Kaupunkiasunto ja rantamökki yhden ihmisen tuloilla – näin se onnistuu (#32)

Vuokrasin vähän aikaa sitten tyylikkään kaupunkiasunnon käyttööni tunnelmallisesta jugend-talosta Turun keskustasta.

Omistaja kertoi, että tyylikkään asunnon lisäksi hänellä on myös merenrantamökki alle puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista.

Hän oli hankkinut sekä tilavan keskusta-asunnon että merenrantamökin tavallisella päivätyöllä ja yhden ihmisen tuloilla.

Asunto oli ostettu 5 vuotta sitten ja mökki hankittu keskellä korona-kevättä, kun asunnon omistaja oli kyllästynyt monien muiden tavoin kerrostalossa kykkimiseen.

Katsoin tilastoista, että molempien hinnat kyseisillä alueilla ovat halvimmillaankin reilusti 6-numeroisia, joten ihan ilmaiseksi tällaisia herkkuja ei yksi ihminen pysty hankkimaan.

Lisäksi ylläpito aiheuttaa kuluja ja pientä remonttiakin oli kuulemma tarpeen tehdä…

Miten siis rahoittaa yhden ihmisen tuloilla tällaiset herkut?

Omistajalla oli jo useamman vuoden kokemus kaupunkikotinsa Airbnb-vuokrauksesta sen ollessa tyhjillään.

Myös mökki oli päätynyt heti ostamisen jälkeen vuokralle Airbnb:hin ja jo ensimmäisen kesän vuokratuloilla omistaja oli päivittänyt mökin talviasuttavaan kuntoon.

Mökin päivittäminen kesän vuokratuloilla lienee ollut melko helppoa, sillä viime heinäkuussa mökkien keskituotto Airbnb:ssä oli alueella 2860 €/kohde ja koko vuoden keskituottokin mainio 1536 €/kk. (Lähde: Airdna)

Nyt (keskellä helmikuun pakkasia) hän vuokrasi kaupunkikotiaan Airbnb:ssä ja Torissa viettäen itse kyseiset ajat talviasuttavaksi muuttamallaan mökillä etätöitä tehden. Toki näin lyhyen matkan päästä olisi mahdollista ajaa mökiltä päivittäin vaikka toimistollekin.

Kumpikin tila (kaupunkikoti ja rantamökki) siis tuottivat hänelle merkittäviä tuloja ympäri vuoden ja toisen ollessa vuokrattuna omistaja pystyi itse asumaan toisessa. 💰

Omistaja kertoi myös miettivänsä irtisanoutumista nykyisestä työstään. Tällaisten elämän muutosten kohdalla useammat tulonlähteet ovat entistäkin tarpeellisempia ja voivat antaa sen tarvittavan taloudellisen rohkaisun avata uusi sivu elämässä.

Tarinan opetus:
Kun muutat tyhjäkäytöllä olevat tilasi kulueristä tulonlähteiksi, niin voit löytää keinoja rahoittaa asioita, joihin monilla kotitalouksilla ei ole varaa edes kahden ihmisen kuukausituloilla.

Maailman kehitys sisältää hienoja mahdollisuuksia, mutta se vaatii avointa mieltä ja rohkeutta tehdä asioita eri tavoin kuin ”aina ennenkin on tehty”.

Jos haluat lukea kokeneiden majoittajien vinkit tyhjäkäytöllä olevien tilojen muuttamiseen kulueristä tulonlähteiksi, niin tsekkaa tämä:

-> Airbnb-kirjani uusi e-kirja-versio on tarjouksessa vielä su 2.3. asti hintaan 19,50 € – nappaa omasi täältä etukoodilla “uutuus”.

Erinomaista päivän jatkoa! 😎

JAA SOMESSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä lähde tyhjin käsin!

Tilaa Airbnb-majoittajan pikaopas - ilmaiseksi!

Olet melkein valmis, täytä vain alla oleva kenttä

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla Airbnb-vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kenelle lähetämme ilmaiset vinkit?

Täytä kenttä niin olet valmis!

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

 

Vieritä ylös