Työtön ja koditon vai vapaaherra (#1)

Miten kääntää elämäsi suunta toisenlaiseksi? 

Tässä on asia, jota olen pohtinut, opiskellut ja ennen kaikkea toteuttanut viimeisen vuoden ajan.

Olen Joonatan, pari vuotta päälle kolmen kympin oleva kaveri, jonka tavoite oli ansaita ensimmäinen miljoona ennen kuin täytän kolmekymmentä vuotta. Miljoonan sijaan löysin itseni henkisesti ja fyysisesti lopussa miettimässä, miksi elämä puristaa rintaa aina kun omaa tunnetilaa ei pakene kiireen tai muun hälyn keskelle.

Paperilla kaikki oli kuitenkin hyvin: ok taloudellinen toimeentulo yrityksessä, jota olin ollut mukana perustamassa, ulospäin hyvä fyysinen terveys, upea vaimo ja ihania ystäviä sekä sukulaisia ympärillä.

Kuitenkaan se jokin ei yksinkertaisesti toiminut, vaan elin jonkun muun odotusten mukaista elämää. Samalla olin hukannut yhteyden omaan aitoon itseeni.

Muutos

Pakon edessä tein muutoksen löytäessäni itseni alkavasta burnoutista.

Laitoimme vaimon kanssa silloisen kotimme Helsingin keskustassa vuokralle ja muutimme itse vuokralle omakotitaloon keskelle luontoa. Irtisanouduin työstäni. Myin pois omistukseni yrityksestä. Kun määräaikainen vuokrasopimuksemme omakotitalossa päättyi, emme enää hankkineet uutta kotia.

 Nyt olin siis virallisesti työtön, koditon ja vapaaherra.

Kaikki oli mahdollista, mutta kääntöpuolena myös epävarmaa ja jatkuvasti muuttuvaa. Hetkestä ja katsantokannasta riippuen se oli joko h*lvetin siistiä tai kuluttavan ahdistavaa.

Onneksi suurimman osan ajasta muistimme vaimoni kanssa, että olemme todella etuoikeutetussa asemassa, kun voimme itse päättää elää juuri niin kuin haluamme – seikkailla niin paljon tai vähän kuin haluamme.

Tavanomaisista rutiineista irroittautumisesta seurasi asioita, jotka yllättivät myös itseni: mm. koko omaisuutemme mahduttaminen kahteen Ikean-pahvilaatikkoon; majoittuminen yli 20 erilaisessa paikassa teltasta Tallinnan laivaan – ja tämä blogi.

Mitä seuraavaksi?

Yllä olevaa kysymystä olen kysynyt itseltäni lukemattomia kertoja viimeisen vuoden aikana. Kun kaikki on mahdollista niin kaikki TODELLAKIN on mahdollista. Mistä sitä saisi kiinni? Millä eläisi? Minkä tekemisestä tykkäisi? Miten säilyttää saavutettu vapaus? Mistä luoda pysyvyyttä ja turvallisuutta elämään?

Paljon kysymyksiä, mutta vähemmän (selkeitä) vastauksia. Suunta oli kuitenkin jo olemassa ja se riittää.

Kun ajat 5000 km New Yorkista San Fransiscoon, sinun ei tarvitse nähdä perille – riittää, että luotat suunnan olevan oikea ja lopulta saavut päämäärääsi.

Sama pätee myös elämään, vaikka mieli kovasti haluaisikin täydellisiä vastauksia. Kaikkien sisäisten epäilysteni alla sykki oma päämääräni:

Auttaa muita menestymään ja voimaan hyvin puhujana, kirjailijana ja valmentajana.

Tämä blogi toimii yhtenä kanavana päämäärässäni ja haastaa sinua ajattelemaan asioita uusista näkökulmista sekä auttaa oivaltamaan entistä paremmin, minkälainen elämä juuri sinulle sopii parhaiten. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on, uskallammeko tarttua niihin on toinen kysymys.

Entä sitten raha? Raha ei tuo onnea, mutta sen puute lisää onnettomuutta. Siksi jaan konkreettisesti neuvoja, miten hankkia lisätuloja, tai jopa koko toimeentulo, hyödyntämällä Airbnb:stä saatuja oppeja asuntovuokrauksessa – vaikkei sinulla olisi alussa senttiäkään säästössä. Niin myös itse aloitin, ja nyt valmennan sekä olen kirjoittanut kirjan ja tehnyt verkkokurssin aiheesta.

Kiitos, kun luit tänne asti. Jos haluat ensimmäisenä tiedon tulevista blogeistani niin jätä mailiosoitteesi tänne, saat ilmaisen Airbnb-majoittajan pikaoppaan heti postilaatikkoosi.

—–

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti? Kommentoi ajatuksesi alle.

JAA SOMESSA

6 ajatusta aiheesta “Työtön ja koditon vai vapaaherra (#1)”

 1. Susanna Hedberg

  Oi Joonatan, kiitos tästä postauksesta. Ihailen ja kadehdin sun rohkeutta, sillä itselläni ei ole koskaan ollut tuota rohkeutta päästää irti taloudellisesta riippuvuudesta, vaikka se varmasti olisi tehnyt minulle hyvää. Toivotan kaikkea menestystä tielläsi ja luen mielelläni lisää ajatuksiasi.

  1. Joonatan Voltti

   Kiitos Susanna kannustavista sanoista! ? Jokainen kulkee tavallaan ja tekee omat valintansa, toivottavasti voimme oppia ja inspiroitua toistemme kokemuksista myös jatkossa! ☀️

 2. Lukiessa pystyi tuntemaan innostuneisuutesi, velvollisuudentuntosi, tavoittellisuutesi, pelkosi, rakkautesi, mutta ennenkaikkea rohkeutesi, uskalluksesi ja uskon tulevaan.

 3. Ossi Frusti

  Moi.

  Teksti pisti miettimään että …. tavoitteet, päämäärä, oravanpyörä, mitä oikeesti haluaa tehdä? Olen itse miettinyt missä vaiheessa alkaa himaa näitä kuvioita ja miten, jos tai ehkä?

  Hyvä teksti.

  Ossi

  1. Joonatan Voltti

   Kiitos pohdinnastasi Ossi.

   Itse koen asian niin, että kaikki alkaa juuri siitä mitä nyt olet tekemässä eli rehellisestä pohdinnasta mitä haluaa, minkä kokee oikeasti merkitykselliseksi jne. Kun olet saanut selvennettyä sitä itsellesi, voit miettiä vaihtoehtoja miten sinne pääsee ja usein silloin myös uusia mahdollisuuksia ja ideoita alkaa syntyä.

   Pelottavin askel on lopulta toimia sen mukaisesti. Onnea prosessiin! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä lähde tyhjin käsin!

Tilaa Airbnb-majoittajan pikaopas - ilmaiseksi!

Olet melkein valmis, täytä vain alla oleva kenttä

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla Airbnb-vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kenelle lähetämme ilmaiset vinkit?

Täytä kenttä niin olet valmis!

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

 

Scroll to Top