vuokranantajan tilinpaatos

Vuokranantajan tilinpäätös – 52863€ & 94h (#12)

Paljonko ansaitsin vuokratuloja vuonna 2019? Entä minkä verran työtä se vaati?

Yllätyksellisiä suhdelukuja sisältävät vastaukset löytyvät tämän kerran blogistani, joten jatka ihmeessä lukemista.

1. Työmäärä ja vuokratuotto: Airbnb vs. kalustetun asunnon pitkäaikaisvuokraus

Koko vuoden bruttovuokratuottomme oli yhteensä 52863 euroa. Tuloista maksoimme asuntojen kulut, lainojen lyhennykset ja verot.

Suoraa työtä tämän tuoton saaminen vaati vuoden aikana yhteensä 94 tuntia.

Jakauma Airbnb-tulojen ja pitkäaikaisen kalustetun asunnon vuokrauksen välillä ei kuitenkaan ollut tasainen – päinvastoin.

vuokratuotto airbnb tyomaara

Pitkäaikaisvuokraus
Vuoden vuokratuloista 94,1% tuli kalustetun asunnon pitkäaikaisesta vuokrauksesta, mikä työllisti vuoden aikana yhteensä 52 tuntia eli 55,3%.

Tämä vuosi oli poikkeuksellisen työläs, sillä yhdessä asunnoistamme aloitettiin märkätilaremontti. Asiaan liittyvän viestinnän kääntäminen ulkomaalaisille vuokralaisille englanniksi, väliaikaisen asunnon hankkiminen ja muut remonttiin liittyvät asiat työllistivät arviolta peräti 30 tuntia.

Toinen isompi työllistäjä vuoden aikana oli yhden uuden pitkäaikaisen vuokralaisen hakeminen, joka työllisti pidentyneen haun seurauksena karkeasti n. 10 tuntia.

Muuten pitkäaikaisvuokrauksen työmäärä koostui perinteisistä asioista:
kysymyksiin vastaamisesta ja asioiden selvittämisestä kuten asunnon lämmityksen toiminnan tarkistus huoltoyhtiöltä, parkkipaikan hankkiminen vuokralaiselle ja sisään unohtuneen avaimen kanssa auttaminen – työmäärä näistä n. 12 tuntia.

Airbnb-vuokraus
Vuokrasimme Airbnb:n kautta vuoden 2019 alussa reilun kuukauden ajan vapaana ollutta sijoitusasuntoamme ja loppuvuodesta vuokrakotiamme omien matkojen ajaksi.

Lyhytaikaisvuokraus työllisti meitä odotetunlaisesti, mutta voittajasta ei ole epäselvyyttä verrattaessa kokonaistuottoa ja työmäärää pitkäaikaisvuokraukseen.

Vuoden vuokratuotoista vain 5,9 % tuli Airbnb:stä, kun vuokrauksen vaatimasta työajasta siihen meni peräti 44,7 %.

Luvuista ei kuitenkaan voi vetää yhtä radikaaleja johtopäätöksiä kuin miltä ne äkkiseltään näyttävät. Prosessia hiomalla, asuntojen määrää kasvattamalla ja korkean sesongin kysynnässä luvut saisi näyttämään Airbnb:n kannalta paljon paremmilta.

Yhteensä vuoden aikana majoitimme Airbnb:n kautta:

  • 9 majoituskerralla
  • 30 vierasta
  • 34 päivän ajaksi.

Jokainen majoituskerta vaati arviolta 3 tuntia työtä, jonka sisällön olen avannut tarkemmin tässä videossa.

Lisäksi tein yhden uuden Airbnb-ilmoituksen ja päivitin olemassaolevia ilmoituksia, mihin meni noin päivän verran työaikaa. Arvioitu työmäärä Airbnb-vuokrauksesta vuoden aikana oli yhteensä 42 tuntia.

2. Mitä opimme luvuista

Myös luvut tukevat johtopäätöstä, jonka olemme tehneet jo aiemmin oman vuokraustoimintamme suhteen:

Airbnb on meille hetkellisesti käytettävä työkalu poistamassa tyhjien kuukausien riskin pitkäaikaisen vuokralaisen vaihtuessa. 

Lisäksi käytämme Airbnb:tä satunnaisesti tyhjillään olevan kotimme vuokraamiseen. Nykyinen toimintatapa tuntuu meille sopivalta, emmekä siis aio lähteä muuttamaan sitä, koska myös luvut tukevat sitä. 🙂

3. Helppoa rahaa?

Usein lukiessani, miten joku ansaitsi jotakin (näennäisen) helposti tai pienellä vaivalla, huomaan kateuden nostavan päätään sisälläni ja miettiväni “miksen minä” tai “minäkin haluan”.

Tajusin vähän aikaa sitten, että tällöin näkee kuitenkin vain jäävuoren huipun ja koko pinnan alla oleva valtava jäävuori jää näkemättä.

Viime vuoden vuokratuloihin pääseminen vuokranantajana on vaatinut nimittäin 94 tunnin työn lisäksi edeltävän 7 vuoden ajan työtä, kokeilemista, epäonnistumista, pettymyksiä, kyllästymistä, epävarmuutta ja jatkuvaa uuden oppimista.

Tämän taustan ymmärtäminen saa useimmat ihmiset toteamaan: “Nääh, ei tämä kuulostakaan enää kivalta ja helpolta, haluan keskittyä muihin asioihin elämässäni.” Ja se on on täysin ok. 🙂

Jos kuitenkin olet vielä sitä mieltä, että haluat oppia lisää aiheesta, niin olet oikeassa paikassa. Jaan mielelläni kaikki parhaat vinkkini ja kokemukseni eteenpäin, jotta muiden ei tarvitse toistaa tekemiäni virheitä uudelleen.

Kirjoitan tätä blogia ja julkaisen ensi kesäksi kirjan Airbnb-majoittamisesta, jotta sinä voisit oppia nopeammin ja välttää samoihin sudenkuoppiin putoamisen, joihin itse olen tömähtänyt.

Olet siis ohituskaistalla eli nauti matkasta ja hyödynnä ilolla kaikki saamasi ajatukset tai ideat. Työn joudut kuitenkaan tekemään itse, sillä sitä ei kukaan tee puolestasi.

JAA SOMESSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä lähde tyhjin käsin!

Tilaa Airbnb-majoittajan pikaopas - ilmaiseksi!

Olet melkein valmis, täytä vain alla oleva kenttä

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla Airbnb-vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kenelle lähetämme ilmaiset vinkit?

Täytä kenttä niin olet valmis!

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 

 

Älä lähde tyhjin käsin!

Tilaa Airbnb-majoittajan pikaopas - ilmaiseksi!

Olet melkein valmis, täytä vain alla oleva kenttä

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla Airbnb-vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kenelle lähetämme ilmaiset vinkit?

Täytä kenttä niin olet valmis!

Lisäetuna saat uutiskirjeeni uusimmilla vinkeillä. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.